HRK Gorica na startu nove sezone dočekuje Poreč

HRK Gorica na startu nove sezone dočekuje Poreč

Sve je spremno za početak nove rukometne sezone u Premijer ligi, koja će se zahvaljujući generalnom sponzoru u naredne tri sezone zvati Paket 24 Premijer liga. Koncept lige ostao je isti, u prvom dijelu deset klubova igra dvokružno, nakon čega četiri prvoplasirana kluba zajedno s PPD Zagrebom i NEXE-om nastavljaju u Ligi za prvaka, dok preostalih šest klubova igra Ligu za ostanak.

S velikim ambicijama u novo prvenstvo ulazi i HRK Gorica na čijem je čelu ostao Andrija Nikolić koji je prošle polusezone odradio sjajan posao odvevši momčad do prvog mjesta u Ligi za ostanak. Igrački kadar nije previše mijenjan, u igračku mirovinu otišao je vratar Igor Totić, dok je na posudbu u Petrinju poslan Luka Marjanović. Zahvaljujući suradnji s PPD Zagrebom iz Kutije šibica u Veliku Goricu poslani su mladi Antonio Vrbić, Paolo Kraljević i Stipe Purić, a u kadru momčadi je i sin nekadašnjeg mađarskog reprezentativac, Gyule Gala, Dominik.

-Na startu nam u goste dolazi ekipa Poreča, koja već dugi niz godina ostvaruje odlične rezultate. Ja mogu sa zadovoljstvom reći kako je nama na okupu ostala cijela momčad. Svi su zdravi, dobro se trenira i s nestrpljenjem očekujemo subotu i tu prvu utakmicu- najavio je susret trener Andrija Nikolić, te istaknuo kako klub ove godine želi otići stepenicu više.

-Imamo veliki roster i veliku kvalitetu. Za cilj smo si postavili Ligu za prvaka. Radimo i težimo k tome- naglasio je trener Nikolić.

Susret između Gorice i Poreča igra se sutra od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, a uz ovaj susret u prvom kolu još igraju; Varaždin 1930-Bjelovar, Dubrovnik-Umag, Spačva Vinkovci-Zamet i Dubrava-Sesvete.