Novi dresovi za novu sezonu

Novi dresovi za novu sezonu

Nogomet je u Velikoj Gorici narastao, košarka je na rođendanu kluba pokazala sposobnost i ambiciju da nastavi rasti, a u sličnom stilu razmišljaju i u Hrvatskom rukometnom klubu Gorica. Dovoljno će o tome reći i okupljanje organizirano uoči početka nove sezone, na kojoj su gostovali i predstavnici HNK Gorice, KK Gorice, kao i grada, Zajednice sportova, medija… Soba za sastanke u Gradskoj dvorani bila je puna, u zraku se osjećalo da se događa nešto važno, a posebnu notu cijelom događaju donijela je i promocija novih dresova.

Gorica će, dakle, ove sezone igrati u crnom dresu s crvenim detaljima, dok je gostujuća garnitura složena od bijele i crvene boje. Autor dresova je tvrtka Alpas Hrvatska, sa sjedištem u Velikoj Gorici, a predstavljao ju je Damir Golubić.

– Novi smo u ovome, rukometne dresove dosad nismo radili, ali vjerujemo da možemo ponuditi kvalitetu. Radili smo drukčije šavove i koristili drukčije materijale u odnosu na nogomet, svjesni da je ovo sport u kojem ima puno povlačenja, navlačenja, žestokih duela… I zato nam je posebno važno što u HRK Gorici imamo partnera koji će imati razumijevanja i za neke eventualne nedostatke, te da ćemo zajedno doći do idealnog rješenja kad vidimo treba li u nekom smislu reagirati – istaknuo je Golubić i dodao:

– Ono po čemu se izdvajamo na tržištu su personalizirani dresovi, koje smo napravili i za Goricu. Dakle, niti jedan drugi klub na tržištu sigurno neće imati ovakav dizajn, što bi klubu moglo donijeti i veliku prepoznatljivost. Sve smo radili u dogovoru s ljudima iz kluba, svaki detalj smo analizirali i, vjeruje, došli do pravog rješenja.

Alpas Hrvatska oprema i nogometaše Gorice, sad su u priču ušli i rukometaši, a vodstvo tvrtke voljelo bi u budućnosti još proširiti i povezati djelovanje u goričkom sportu.

– U Rugvici su odlučili sve svoje sportske klubove odjenuti u isti uzorak, kako bi se dobila prepoznatljivost i to je možda put kojim trebamo ići. Oni kao simbol imaju rodu i gdje god dođu, u bilo kojem sportu, svi odmah znaju da je riječ o Rugvičanima. Možda ne bi bilo loše da u sljedećim godinama nogomet i rukomet povežemo s košarkom, da svi naši klubovi budu odjeveni prepoznaljivo, da se u svakom trenutku zna da ovdje igra Gorica – predstavio je svoj plan Damir Golubić.

Na takvo što morat ćemo, prema svemu sudeći, pričekati još neko vrijeme, zasad je važno da su rukometaši napravili iskorak i u ovom smislu.

– Ovo je za nas važno iz više perspektiva. Prvo, iz financijske, budući da nas je Alpas odlučio sponzorirati. Prva momčad opremljena je sa sedam, osam artikala, dvije garinture dresova, no puno je važnije da ovime radimo na brendiranju kluba. Već sad smo prepoznatljivi po igrama i rezultatima, a sad ćemo i u vizualnom smislu biti takvi. Važno je da se već na prvi pogled vidi da je to Gorica, da se klub i logistički podigao za razinu ili dvije – istaknuo je predsjednik HRK Gorice Neven Karas, koji nije mogao sakriti osmijeh.

– Nama ova suradnja, jednako kao i ona koju smo ustanoviti s PPD Zagrebom, donosi upravo to, podizanje kluba na viši nivo. Nakon malo manje od godinu dana možemo biti vrlo zadovoljni kako funkcionira suradnja s PPD-om, rezultati su tu, a nadam se da će i suradnja s Alpasom također pomoći razvoju kluba – dodao je Karas.

Osim što je predsjednik kluba, ujedno je i predsjednik Gradskog vijeća, pa je djelovalo i nekako logično da odmah blizu sjede i gradonačelnik Dražen Barišić, kao i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

– S pozicije gradonačelnika, ali i građanina ovoga grada, moram biti ponosan što imamo ovakav sport i ovakve sportaše, kao i ovakve ljude koji su na čelu naših klubova. Sretan sam i što se možemo okupiti ovdje, u ovoj relativno novoj dvorani, koja je naše porezne obveznike koštala određenu sumu novca, no vidljivo je i da se to isplati. Svi ovi natjecatelji po cijeloj Hrvatskoj promoviraju sebe i svoj sport, ali i ovaj grad i državu. Još važnije, u ovim klubovima se stvaraju kvalitetni mladi ljudi, koji onda stvaraju svoje obitelji, koje su temelj našeg društva, pa onda imamo i zdravo društvo. U tome mi iz grada ne bismo mogli uspjeti sami, kao što ni klubovi ne bi mogli sve ovo raditi bez naše pomoći. Ovo je jedna sinergija i mislim da svi zajedno radimo dobar posao. Došli smo, evo, i do toga da se bavimo personaliziranim dresovima, da idemo u korak sa sportom kao ekonomijom, ali i stilom života. Svi ovi sportaši u svakom trenutku, na terenu, pred fotoaparatima i kamerama, predstavljaju naš grad i zato je važno da lijepo izgledaju, lijepo se ponašaju i uspješno natječu. Ako uz to izgledamo ovako, u personaliziranim dresovima – rekao je Barišić.

Pričao je o rukometu, ali prije svega o sportu u cijelini. I o zadovoljstvu koje donosi.

– Imamo tri kluba, sva tri prvoligaši, sva tri se zovu Gorica… I toliko su dobri i uspješni da svaki vikend barem jedna Gorica pobijedi. A često i sve tri – sa smiješkom je konstatirao Barišić, koji je želio istaknuti i sve dobrobiti suradnje s PPD Zagrebom

– Mi jesmo Goričani, to ćemo i ostati u svakom smisli, ali budemo li se zatvarali sami unutar sebe, nećemo napredovati. Zato mislim da je suradnja s PPD Zagrebom sjajna stvar, ako i suradnja s nogometnim, a sutra vjerujem i košarkaškim klubom. Velika Gorica je otvoren, multikulturalan grad, komzopolitski, mali grad s velikom perspektivom – uvjeren je prvi čovjek grada.

U tom smislu, Barišić i njegovi suradnici imaju nove, velike i ambiciozne planove.

– Danas pričamo o rukometu, ali ovdje smo u kompleksu kojeg nudimo Europi i svijetu, ne samo nogometu nego svim sportovima. Nije tajna da Gorica nudi da se napravi svojevrsno olimpijsko selo. To ne bi bio samo dom nacionalnog nogometa, nego i rukometa, i plivanja, jednog dana i košarke, i svih drugih sportova. Mi imamo taj potencijal i mogućnosti, imamo takvu lokaciju i prostorne planove, ali i otvorenost prema svemu. Imali smo i 50. rođendan KK Gorice, točno se vidjelo kakvi su nam bili počeci, što smo stvarali i stvorili te do kud smo došli. A to je definitivno vrhunski sport – zaključio je Barišić.

A onda smo se vratili na rukomet. I na novu sezonu. Počinje u subotu u 19 sati, protivnik je Poreč, a rukometaši će svoje utakmice ove sezone igrati u Gradskoj dvorani, više ne u Srednjoškolskom centru.

– Da, dolazi nam Poreč, momčad koja već dugi niz godina ima jako dobre rezultate, ali spremni smo na sve što nas čeka. Sa zadovoljstvo mogu reći da smo uspjeli zadržati cijeli momčad od prošle sezone, izuzev Luke Marjanovića, koji se vratio u Petrinju, i Igora Totića, koji je završio igračku karijeru. Svi su zdravi, dobro treniramo i s nestrpljenjem čekamo tu subotu, da konačno krene – kazao je trener Andrija Nikolić i dodao:

– Dobili smo pet mladih igrača iz PPD Zagreba, koji su tu da se bore za svoj status i da pojačaju konkurenciju. Imamo bogat roster, imamo kvalitetu, postavili smo si Ligu za prvaka kao cilj i radimo u skladu s tim, težimo tome… Pa ćemo vidjeti gdje ćemo doći.

Za početak, rukometaši će sigurno ljepše izgledati. A onda, kako kažu svi upućeni, i bolje igrati. Počevši od subote u 19 sati.