13. kolo, premijer liga, hrk gorica-mrk sesvete, davor ćavar, tomislav sladoljev, trener hrvoje pekera

Sjajnom izvedbom uzvratili Sesvetama za poraz u Kupu

Vrlo važnom pobjedom krenuli smo u nastavak Premijer lige. Nakon prošlotjednog poraza u osmini finala Kupa Hrvatske od Sesveta, ovoga puta nismo dozvolili gostima iznenađenje na domaćem parketu. Sjajnom partijom u kojoj je svaki igrač dao svoj veliki obol došli smo do pobjede 25:21 kojom smo se revanširali Sesvećanima za taj poraz, koji nam je bio velika opomena. Shvatili su to i sami igrači, koji su u sinoćnjem susretu izgledali sjajno.

-Pristup je bio izvrstan, voljni moment dobar, obrana odlično posložena, a kada je tome tako i našem Tompi je lakše. Fali nam još u napadu malo tečnosti, kao da smo u nekim trenucima bili pod ručnom. Sve će to doći, no najbitnija je ta obrana, jer obranom se dobivaju utakmice, pogotovo na domaćem parketu- o utakmici će trener Hrvoje Pekera.

Otvaranje susreta pripada gostima, jer u osmoj su minuti imali vodstvo od 4:1. Međutim, kako je vrijeme odmicalo naša je igra bivala sve bolja, pogotovo u obrani kojom je dominirao mladi Tomislav Barišić, dok je konce igre u napadu držao Davor Ćavar. Ivan Laljek koji je u prošlom susretu postigao 16 pogodaka, realizatorski je bio odsječen, no zato je svojim proigravanjima pronalazio uvijek prava rješenja.

Preuzevši vodstvo u 15. minuti, više ga nismo ispuštali, tek u početnim minutama nastavka gosti su izjednačili (13:13). Bilo je to sve od njih, jer nakon toga pojačali smo igru u obrani, o čemu svjedoči podatak kako smo u 26. minuta igre u drugom dijelu primili tek šest zgoditaka. Semafor je u tom trenutku pokazivao (23:18), a sve gostujuće nade s dva uzastopna pogotka u posljednjim je minuta uništio novopridošli Stipan Šimunović.

Vratar Tomislav Sladoljev susret je završio s 11 obrana, a uz njega zapaženu rolu imali su i Davor Ćavar s deset te Ivan Matić sa šest zgoditaka, dok su prvi strijelci Sesveta bili Lovro Šprem i Marko Mihaljević s četiri zgoditka.

PREMIJER LIGA, 13. KOLO
HRK GORICA – MRK SESVETE 25:21 (13:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 2, Borić, Marjanović, Laljek 2, Krstanović, Matić 6, Nedić, Dijanić, Ćavar 10, Sladoljev 11 obrana, Žarković 1, Goršeta, Barišić 1, Šimunović 3. TRENER: Hrvoje Pekera
MRK SESVETE: Totić 4 obrane, Grgurić, Krndelj 1, Ćosić 1, Semren 2, Curiš, Šehić 3, Jurić, Šprem 4, Perković 2, Mirosavljević 2, Pandža 1, Mihaljević 4, Mudrinjak 3 obrane, Šušnja 1. TRENER: Dario Zrnić