Odluka Upravnog odbora HRS-a o natjecateljskoj sezoni 2019./2020.

Odluka Upravnog odbora HRS-a o natjecateljskoj sezoni 2019./2020.

Na temelju članka 61. stavak 5. Zakona o sportu izmijenjenim Zakonom o dopunama Zakona o sportu, te temeljem članka 12., stavak 2., Poslovnika o radu, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na svojoj 4. telefonskoj sjednici dana 21. travnja 2020. godine donio je jednoglasno sljedeću

ODLUKU

  1. Poništavaju se natjecanja u svim ligama i kup natjecanjima u sezoni 2019./2020. u nadležnosti i organizaciji HRS-a.
    Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019/20., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja.
    Za Euro-kup natjecanja, kao i sudjelovanje u SEHA Gazprom ligi u sezoni 2020./2021. prijavit će se klubovi koji su taj status stekli na završetku sezone 2018./2019.
  2. Status člana 1.Hrvatske kadetske rukometne lige će ostvariti u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili taj status 2017./2018. U regionalnim ligama mlađih dobnih skupina muški gdje postoje 2. lige (Regija Središte i Regija Jug), status prvoligaša ili drugoligaša u pojedinoj dobnoj skupini zadržavaju klubovi koji su taj status ostvarili u sezoni 2018./2019.
  3. Ova odluka je donesena jednoglasno te ista stupa na snagu danom donošenja.

OBRAZLOŽENJE

S obzirom na situaciju sa COVID-19 epidemijom te restriktivnim mjerama koje je donio Krizni stožer Civilne zaštite a kojima je zabranjen ulazak u sportske objekte i grupno treniranje te neizvjesnosti kada će se te mjere izmijeniti ili prestati važiti, nije sigurno da će se steći uvjeti za održavanje sportskih natjecanja na način da bi ista bila privedena kraju u tekućoj sezoni. Nadalje, da bi lige započele, uz ublažavanje restriktivnih mjera potrebno je svim sportašima omogućiti i potrebiti period priprema za nastavak natjecanja radi očuvanja zdravlja i sprječavanja sportskih ozljeda za što izvjesno više nema vremena do završetka trenutačne sezone, stoga je donesena gore navedena odluka.

Zakonom o dopunama Zakona o sportu, ranije citiranim člankom stvoreni su pravni okviri te je dat mandat Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza preuzme nadležnost za donošenje ovakve odluke koja je, zbog nemogućnosti održavanja sjednice, odnosno nemogućnosti putovanja članova na sjednicu zbog mjera i preporuke zabrane putovanja, održana telefonski te donijeta jednoglasna odluka.

Predsjednik
Hrvatskog rukometnog saveza
Tomislav Grahovac, dipl.iur. v.r.


Hrvatski rukometni klub „Gorica”

Rakarska 19
10410 Velika Gorica
Hrvatska

OIB: 32326509122

Uprava Hrvatskog rukometnog kluba „Gorica”

Predsjednik kluba: Neven Karas
Dopredsjednik kluba: Dražen Bačurin
Direktor kluba: Vladimir Malbašić
Sportski direktor: Dragutin Kovačević
Tajnik kluba: Hrvoje Pekera
Članovi Upravnog odbora: Vlado Spajić, Miljenko Rojc, Stjepan Uzbašić, Milan Miljanović, Marinko Karavanić, Đuro Mesić, Ivan Matković, Mario Crnolatec

Rukomet svima
Projekt „RUKOMET SVIMA”, rukomet za djecu i mlade sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda
Sadržaj teksta i web stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog rukometnog kluba Gorica.
Redizajn mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
© 2022. Hrvatski rukometni klub Gorica. Sva prava pridržana. | Izrada: Duplerica d.o.o.