• Završen projekt „Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade”
  • Završen projekt „Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade”
  • Završen projekt „Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade”

Završen projekt „Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade”

Rukomet u Velikoj Gorici ima dugu i bogatu povijest u kojoj su ispisani brojni klupski uspjesi, kako oni seniora, tako i oni mlađe dobnih skupina. Upravo mlađe dobne skupine zalog su klupske budućnosti kojima se kroz EU projekt „Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade” željelo doprinijeti još većem uključivanju djece i mladih s područja Velike Gorice u zajednicu kroz sport.

HRK Gorica je prvi EU projekt u svojoj povijesti provodila u posljednje dvije godine, a završnom konferencijom održanom krajem 2020. godine zatvoren je taj krug. Sve projektne aktivnosti su odrađene, ciljevi su ostvareni i najvažnije, djeca su zadovoljna. Pridružilo se u treniranje 29-tero djece korisnika u riziku od socijalne isključenosti. U Velikoj Gorici su organizirana dva mješovita rukometna turnira ''Rukomet svima'' za djevojčice i dječake, nastupilo se na dva međunarodna turnira u Veszpremu (Mađarska) i Dubravi (Hrvatska), organizirane su dvije edukativne radionice za trenere, te je odrađeno oko tisuću treninga i utakmica.

Napravili smo korak naprijed u ostvarivanju ravnopravnosti i inkluziji ranjivih skupina u društvenu zajednicu kroz sport, a sve je bilo sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Veliko hvala svima koji su sudjelovali i pomagali u ostvarenju i provođenju ovog društveno vrijednog projekta.